Kristian Andersen om ny aftale: Jeg føler mig kuppet

Kristendemokraterne er dybt forundrede over den nye aftale i Ringkøbing-Skjern Kommune mellem Venstre og Socialdemokratiet.

Kristian Andersen fra Kristendemokraterne forhandlede i flere timer med Socialdemokratiet, men det endte med en aftale uden om ham.
Kristian Andersen fra Kristendemokraterne forhandlede i flere timer med Socialdemokratiet, men det endte med en aftale uden om ham.
Foto: Line Morell Holm, TV MIDTVEST

Det er en højst overraskende udvikling i Ringkøbing-Skjern her til aften, for stort set alle har hele dagen afskrevet Venstre i den vestjyske kommune.

Aftalen kommer også bag på Kristian Andersen fra Kristendemokraterne, som i flere timer var i forhandlinger med Søren Elbæk og Socialdemokratiet.

- Det er et eksempel på, at man ikke lytter til det, borgerne har givet mandat til i går, for Venstre går tilbage og KD går frem. Vi havde faktisk et alternativ til at finde en borgmester, og derfor er jeg rigtig ærgerlig over, at det nu ikke lykkes. Det ved jeg, at Socialdemokraterne var lige så optagede af. Derfor er jeg dybt forundret over, at de laver det nummer her, siger Kristian Andersen til TV MIDTVEST.

Føler du dig kuppet af Socialdemokratiet?

- Ja, det gør jeg. Vi havde en aftale om at mødes i aften, og jeg har ikke fået et afbud eller noget. De er blevet væk. Jeg er overrasket over, at man ikke kan holde en aftale med hinanden. Der var ikke noget, de ikke kunne få i en fælles konstituering med os, som de har fået nu, så jeg forstår det slet ikke, siger Kristian Andersen.

Venstre plejer at sidde for bordenden på rådhuset i Ringkøbing, men da den røde blok havde mulighed for sammen med kristendemokraterne at samle et flertal udenom Venstre, så det altså længe ud til et historisk magtskifte i Ringkøbing-Skjern. Men sådan gik det alligevel ikke, og Hans Østergaard overtager nu borgmesterkontoret efter partifællen Iver Enevoldsen.

Kristian Andersen er dog fortsat i gang med at undersøge, om der kan findes et alternativ.

- Vi ved, at der har været intern uro i Venstre, så lad os nu se om det er muligt at finde et alternativ, for jeg er ikke sikker på, at det er det her, borgerne ønsker. Jeg synes, de har givet udtryk for noget andet, siger Kristian Andersen.

2:44
Hør hele interviewet med Kristian Andersen om den nye konstitueringsaftale mellem Socialdemokraterne og Venstre.