Meningsmåling: Kristendemokraterne kommer i Folketinget

Kristendemokraterne har ikke været valgt til Folketinget siden 2005, men nu spår en ny meningsmåling, at partiet får plads på Christiansborg.

Partiets formand Stig Grenov har taget orlov under valgkampen på grund af stresssymptomer. Derfor er det nu næstformand, Isabella Arendt, der er frontfigur.
Partiets formand Stig Grenov har taget orlov under valgkampen på grund af stresssymptomer. Derfor er det nu næstformand, Isabella Arendt, der er frontfigur.
Foto: Martin Sylvest / Ritzau Scanpix

En spritny meningsmål fra Voxmeter giver fornyet håb til partiet Kristendemokraterne, der ifølge målingen ser ud til at snige sig op på 2,2 procent af stemmerne ved det kommende Folketingsvalg.

Målingen spår dermed, at partiet lige akkurat kommer over spærregrænsen på to procent. Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

- Det er helt vildt. Vi får nu bekræftet den fornemmelse, vi har haft den seneste tid. Jeg er ikke i tvivl om, at det har haft en afgørende betydning, at vi har braget igennem i de landsdækkende medier. Vi har fået en opmærksomhed, som vi slet ikke havde ved sidste valg. Nu er det ikke bare os selv, der tror på, at det kan lade sig gøre at vende tilbage til landspolitik, siger Marianne Karlsmose, der er en af partiets folketingskandidater, til avisen.

Trods den statistiske usikkerhed, der altid er forbundet med en meningsmåling, vækker indikationen af, at partiet kan komme i Folketinget, også glæde hos den lokale kandidat, Kristian Andersen. 

- Jeg tror ikke, vi har haft en bedre måling, siden vi sidst sad i Folketinget. Det giver masser af god energi til at arbejde videre, for vi er bestemt ikke i mål. Men glade for målingen, det er vi - uanset den statistiske usikkerhed, siger han til avisen. 

Der er dog ingen af de to kandidater, der tør juble eller forvente noget, før vælgerne har stemt den 5. juni. 

- Vi holder fast i vores plan. Nu gælder det om at holde momentum. Der er to uger tilbage af valgkampen, men selvfølgelig tror vi på, at det kan lade sig gøre at vende tilbage til Folketinget - og her giver meningsmålingen masser af brændstof til at kæmpe videre, siger Kristian Andersen.