Kristian Andersen ærgrer sig: Kristendemokraterne fordoblede stemmetal, men kom ikke i Folketinget

Kristendemokraterne kommer ikke til at sende politikere til Christiansborg. Det er sikkert efter valget.

Kristian Andersen og Kristendemokraterne missede Folketinget.
Kristian Andersen og Kristendemokraterne missede Folketinget.
Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

I en periode var der smil over alles læber ved Kristendemokraternes valgfest på Christiansborg. Men jo senere det blev på valgaftenen, desto længere blev der mellem smilene.

For til sidst viste stemmerne, at det hverken blev til to procent af det samlede antal stemmer eller til et kredsmandat i Vestjyllands Storkreds.

Kristian Andersen, partiets spidskandidat i Vestjyllands Storkreds, har haft natten til at fordøje nyheden, men den har alligevel sat sine spor hos ham.

- Det er selvfølgelig rigtig, rigtig ærgerligt, og jeg er rigtig ærgerlig over det på de mange, mange vælgeres vegne, der har valgt at sætte deres kryds. For vi har jo fået mere end en fordobling af stemmetallet i Danmark. Så de mange mennesker, der har støttes os og bakket os op, er jeg rigtig ærgerlig over, at vi ikke i dag kan sige til dem, at nu er vi i Folketinget, siger han morgenen efter valget.

Det var ellers tæt på, at partiet kunne sende politikere til Folketinget.

Tror ikke på det længere

Med 1,8 procent af det samlede antal stemmer i Danmark kom Kristendemokraterne ikke over spærregrænsen, og partiet var kun 191 stemmer fra at få et kredsmandat i Vestjyllands Storkreds.

- At der skal mangles 200 stemmer er simpelthen en tom følelse at stå med, siger Kristian Andersen.

Selvom stemmetallet ikke kendes ned til sidste detalje endnu, så afviser kristendemokraten, at det samlede antal stemmer på partiet ændrer sig så meget, at de kan få et kredsmandat.

- Nej, det tror jeg ikke. Så meget kan man ikke finde ved en fintælling desværre, siger han.

0:31
Kristian Andersen fortæller om det missede valg for Kristendemokraterne.