Kristendemokrat blev udvalgsformand og viceborgmester

Kristian Andersen var tæt på at blive borgmester i Ringkøbing-Skjern. Nu ser han frem til et konstruktivt samarbejde.

Sådan ser det nye byråd i Ringkøbing-Skjern Kommune ud. Forrest står den kommende borgmester Hans Østergaard fra Venstre. Kristian Andersen står i bagerste række, nummer tre fra venstre.
Sådan ser det nye byråd i Ringkøbing-Skjern Kommune ud. Forrest står den kommende borgmester Hans Østergaard fra Venstre. Kristian Andersen står i bagerste række, nummer tre fra venstre.
Foto: Ringkøbing-Skjern Kommune

Efter et meget kaotisk konstitueringsforløb ovenpå kommunalvalget den 21. november er brikkerne nu endeligt faldet på plads i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Det nye byråd holdt torsdag konstituerende møde, hvor det helt som ventet endte med, at Venstres Hans Østergaard bliver ny borgmester og socialdemokraten Søren Elbæk første viceborgmester.

Mere interessant er det, at kristendemokraten Kristian Andersen bliver anden viceborgmester og formand for beskæftigelsesudvalget.

- Jeg har haft en god dialog med Hans Østergaard, og det har hele tiden ligget i hans kort, at jeg skulle have en formandspost, siger han til tvmidtvest.dk.

Kristian Andersen havde ellers i dagene efter valget et realistisk håb om at blive borgmester og dermed bryde mange års Venstre-styre i kommunen. 

Kristendemokraterne, socialdemokraterne, SF og Fjordlisten kunne sammen skabe et flertal uden om Venstre, men socialdemokraten Søren Elbæk valgte til sidst at gå sammen med Venstre til stor fortrydelse for de andre partier i det alternative flertal.

- Det var ikke rart i de dage, hvor det stod på, og man havde følelsen af, at man blev gået bag ryggen. Men når det så er sagt, har vi forsøgt at indgå i en god dialog. Vi har ikke været enige om det hele, men jeg synes, at vi er landet på et godt kompromis, når borgmesterposten nu blev fordelt, som den gjorde, siger Kristian Andersen.

Det er et samlet byråd, der står nu står bag den nye konstituering.

- Det er sket i respekt for, at vi er valgt af kommunens borgere. Nu skal vi op på hesten igen og i gang med et konstruktivt samarbejde, siger Kristian Andersen.