Kriseramte mænd mangler krisecenter

Midt- og vestjyske mænd i krise kan have svært ved at få hjælp. Det eneste rådgivningscenter i landsdelen ligger i Silkeborg.

Mandecentret

Det er ikke kun kvinder, der kan have brug for et sted at søge hjælp og rådgivning i en krise. I det midt- og vestjyske område er der kun et enkelt sted, hvor kriseramte-mænd med problemer kan henvende sig. Det ligger i Silkeborg og har åbent fire timer om ugen. Nærmeste sted med døgnbemanding ligger i Aarhus.

- Problematikken er jo, at hvis der sidder en mand med et barn og har brug for vores hjælp i Holstebro eller et andet sted i regionen, så er der jo lang vej til Aarhus, siger Kim Nidam, Centerleder på Mandecentret Aarhus.

Mandecentret tilbyder hjælp til mænd i krise. Alt fra en midlertidig bolig til psykologhjælp og juridisk bistand under en skilsmisse. 

Dan Kirkegaard bor i Aarhus og har selv søgt hjælp hos mandecentret i Aarhus. Han stod pludselig i en krise og uden bolig, og han nu søgt ophold på mandecentret. Han mener den lange tur kan afholde mænd fra at søge hjælp.

- Det er ikke noget, jeg selv ville kunne klare, siger Dan Kirkegaard.

- Jeg har fået hjælp og til både coaching og psykologtimer. Jeg har samtaleforløb hernede hver uge, siger Dan Kirkegaard. 

Centerlederen i Aarhus efterspørger bedre muligheder for at kunne hjælpe kriseramte mænd i Midt- og Vestjylland.

- Løsningen kunne være, at vi havde et rådgivningscenter i en eller anden by centralt placeret i region midt-vest. Og så måske have en lejlighed eller to i nærheden, siger Kim Nidam.

Mandecentret i Aarhus hjalp sidste år 600 mænd.

 

2:55
Midt- og vestjyske mænd i krisemå tage turen helt til Aarhus for at få hjælp på et krisecenter.