Kriseramt biogasanlæg solgt

Landmændene bag Morsø Bioenergi har besluttet at sælge anlægget - og taber dermed omkring 30 millioner kroner.

Efter længere tids usikkerhed og økonomiske problemer er fremtiden endelig faldet på plads for Morsø Bioenergi.

Det kriseramte biogasanlæg bliver overtaget af energiselskabet E.On og leverandøren af biogasteknologi Bigadan fra Skanderborg.

Det gamle selskab opløses og afløses af et nyt selskab ved navn Limfjordens Bioenergi, der også får landmændene bag det gamle selskab som medejere.

De godt 70 landmænd, der stod bag biogasanlægget, havde kautioneret for lånene i selskabet, og salget betyder, at de samlet taber omkring 30 millioner kroner.

Finansiel stabilitet

Beslutningen om at sælge biogasanlægget blev truffet på en generalforsamling onsdag aften. Bestyrelsesformand i Morsø Bioenergi, Anders Bovbjerg, fortæller, at der var tale om en enstemming beslutning, og han er glad for, at der endelig er fundet en løsning.

- Det var den eneste mulighed i vores situation. Jeg vurderer, at vi sagtens kunne have fortsat, hvis vi kunne finde en ny bankforbindelse, men det har ikke været muligt. Siden konkursen i Fjordbank Mors har vi været i Finansiel Stabilitet, og ingen har villet overtage engagementet, siger Anders Bovbjerg.

Morsø Bioenergi blev stiftet i 2009. Det nye selskab regner med at behandle mellem 120.000 og 150.000 tons organisk materiale om året.