Krisecentre atter åbne for handlede kvinder

Justitsminister Brian Mikkelsen fastlår nu, at det er lovligt at sende handlede kvinder på krisecentre i stedet for i fængsel. Det glæder politidirektøren hos Midt- og Vestjyllands Politi Jens Kaasgaard.

Koebesex.jpg

Landsdelens krisecentre skal igen være klar til at modtage handlede kvinder. Siden oktober 2009 har Midt- og Vestjyllands Politi, med succes, sendt udenlandske prostituerede kvinder på krisecenter i stedet for i fængsel, mens deres sager blev undersøgt. Men i oktober i år blev forsøget stoppet, da der opstod tvivl om, hvorvidt det var lovligt. 

Nu har Justitsministeren slået fast, at det er i orden. Lederen af krisecentret i Holstebro, Karin Houmann, er glad for sagens udfald. Hun fortæller, at det er tydeligt at de udenlandske kvinder føler sig trygge på krisecentrene.

Også politidirektør i Midt- og Vestjyllandspoliti, Jens Kaasgaard, finder det meget tilfredsstillende. Han fortæller P4 Midt & Vest, at det både gavner politiet og de handlede kvinder:

- De vil jo også være mere tilbøjelige til at give os nogle oplysninger, og endelig er det måske også lidt nemmere at få dem ud af prostitutionen, når de føler, de har fået en fornuftig behandling af os, siger politidirektør Jens Kaasgaard.