Krisecenter: Stalking et stort problem

Hver tredje kvinde på Holstebro Krisecenter har været udsat for stalking, vurderer lederen.

Den kvinde fra Skjern, der torsdag i TV/MIDT-VEST stod frem og fortalte om et 10 måneders langt mareridt med chikane fra ekskæresten, er langt fra alene.

Den konstante forfølgelse og chikane, der også kaldes stalking, er et stort problem, siger lederen af Holstebro Krisecenter, Karin Houmann.

Hun vurderer, at en tredjedel af de kvinder, der kommer på krisecentret, har været udsat for stalking - og der er også tilfælde, der aldrig kommer frem.

Et skjult problem

- Jeg tror, at der er rigtig mange, der er udsat for stalking. Ofte er det skjult, men det kommer op til overfladen, når der er fokus på problemet.

Karin Houmann understreger, at hun udtaler sig generelt og ikke om kvinden fra Skjern.

Hun fortæller om kvinder, der bliver overvåget og endda filmet i deres hjem. Andre bliver forfulgt på vej på arbejde, og chikanen stopper ikke, selv om de skifter arbejde i håb om at slippe for chikanen.

- Mange af kvinderne er stressede, nedbrudte og traumatiserede, siger hun.

Gode råd til ofrene

Lederen af krisecentret opfordrer ofre for stalking til altid at gemme de truende sms-beskeder og føre dagbog over chikanen. Og det vigtigste og sværeste er, at de udadtil skal være ligeglade og ignorere stalkeren - den mindste form for kontakt virker som benzin på stalkeren, der så tror, at der er chance for at genoptage forholdet. 

Karin Houmann fortæller her, hvordan den konstante chikane påvirker ofrene: