Krisecenter langer ud efter kommunen: Det går for langsomt

Holstebro Kommune gør ikke noget ved pladsmanglen på kommunens kvindekrisecenter. Sådan lyder kritikken fra Holstebro Krisecenter.

krisecenter.jpg
Foto: Kasper Riis Kristensen, TV MIDTVEST

Mens der sker noget på krisecentrene i Herning og Viborg, så står det stille i Holstebro, selvom centeret i efteråret 2016 ellers blev lovet en løsning.

- Jeg synes, at det er utilfredsstillende, at vi ikke ligesom kommer videre med vores problem med vores problemstilling om for få pladser, siger Ulla Merrild, der er formand for Holstebro Krisecenter.

I 2016 måtte Holstebro Krisecenter afvise mange voldsramte kvinder på grund af pladsmangel.

- Vi har haft omkring 90 afvisinger i år. Det er en fordobling i forhold til sidste år, sagde centerleder, Karin Houmann til TV MIDTVEST tilbage i november. 

Dengang erkendte Holstebro Kommune problemet og formanden for social- og sundhedsudvalget garanterede så at gøre noget ved de mange afvisninger.

- Vi arbejder på at få skabt en ny lokalitet, og det er selvfølgelig i erkendelse af, at der ser ud til at være en behov for flere pladser, sagde formand Jens Kristian Hedegaard (V) sidste år.

Men fire måneder senere er antallet af sengepladser fuldstænding uændret, og centeret i Holstebro har fortsat kun seks sengepladser. I Viborg og Herning er billedet helt anderledes. I 2016 fik Viborg en ekstra sengeplads, og til april indvier Herning et nyt krisecenter, hvor der også bliver plads til en ekstra.

Formand: Det går for langsomt

Udvalgsformanden i Holstebro giver ikke meget for kritikken fra kommunens krisecenter. 

- Hvis krisecentrets bestyrelse mener, at vi gør så lidt, så har de altså også mulighed for selv at gøre noget, fordi de jo er en selvstændig institution med en selvstændig bestyrelse. Så hvis de kan få øje på noget, som vi ikke kan få øje på, så er de altså ikke bundet af at vente på os, siger Jens Kristian Hedegaard (V).

Ifølge krisecentrets formand skal der mere end velvilje til fra kommunens side.

- Jeg tror da et eller andet sted, at de rigtig gerne vil hjælpe os. Vi synes bare, det går for langsomt, siger Ulla Merrild.

På nuværende tidspunkt vil udvalgsformanden da heller ikke komme med et tidspunkt for en udvidelse.

- Jeg tør ikke stå her og komme med en konkret dato, men jeg kan sige, at vi arbejder på sagen, siger Jens Kristian Hedegaard (V).

I 2017 har Holstebro Krisecenter indtil videre afvist omkring 10 voldsramtekvinder.

9:26
Pladsmanglen på krisecentrene er større end nogensinde, og voldsramte kvinder får ikke den hjælp, de har krav på.