Krigsveteraner med skarp kritik af Søren Gade

Gruppeformanden i Venstre bliver voldsomt kritiseret for ikke at skabe gode forhold for danske krigsveteraner.

280615 gade.jpg

Flere krigsveteraner er voldsomt skuffede over manglende politiske initiaver, der skal forbedre forholdene for hjemvendte soldater, skriver Politikken. Kritikken går særligt på regeringen og Venstres gruppeformand, Søren Gade, som under sidste års valgkamp lagde flere videoer ud på sin Facebook-profil, hvor han proklamerede nye mål for hjælpen til psykisk og fysisk belastede veteraner.

Der dog ikke sket meget fra Venstres side siden valget. En opgørelse fra Veterancentret viser, at blot 16 ud af 98 kommuner har ansat en veterankoordinator.

- De syge og sårede veteraner ude i kommunerne tolker selvfølgelig den udmelding som et udtryk for, at hvis man stemte på Søren Gade, så ville der ske noget. Det er ligesom løftebrudsdiskussionen med SF og Socialdemokraterne, siger talsmand for Veteranalliancen, Claus Stenberg og fortsætter:

- Han skaber en forventning om, at han vil gøre noget på det her område. Men hvis man læser referaterne fra det seneste års møder i folketingssalen, så vil man se, at der slet ikke er blevet talt om veterankoordinatorerne. Det er slet ikke blevet taget op på Christiansborg.

Tidligere vellidt i venterankredse

Søren Gade har ellers været et vellidt navn i veterankredsene. Gennem har årene har han deltaget i en lang række begravelser af omkomne danske soldater.

- For mig at se var han nok en af de bedste forsvarsministre, vi har haft. Han var meget synlig og virkede meget menneskelig. Men i mine øjne er han nu bare blevet en af de andre. Det er jeg godt nok ked af,  siger formanden for Landsforeningen for Krigsveteraner & Pårørende, Jon S. Gislason.

Søren Gade skriver selv i mail til Politikken, at han står ved, hvad han sagde under valgkampen i 2015.