Krigsskibe trækker tusindevis af museumsgæster

En million-renovering og to gamle krigsskibe lokker besøgende til i tusindevis på Strandingsmuseum St. George i Thorsminde.

Strandingsmuseum St. George Torben Dahl
Foto: Morten Fyrstenborg, TV MIDTVEST

På bare to måneder har 11.500 besøgt det nye Strandingsmuseum St. George i Thorsminde. Det er næsten lige så mange, som var forbi på et halvt år, før museet blev renoveret. Gæsterne strømmer til for at se resterne af to engelske krigsskibe, der sank ud for Thorsminde.

Torben Dahl fra Ringkøbing og hans familie er nogle af de mange gæster. Det er første gang, at de er på besøg på det nye strandingsmuseum.

- Jeg synes, at det er et fantastisk flot museum. Det er super godt, som det er lavet, og jeg synes, det er dejligt at gå rundt og se alle visualiseringerne, siger Torben Dahl.

Og dét er der rigtig mange, der synes. I maj åbnede det nye museum efter næsten to års renovering.

- Det er en knaldhamrende god attraktion, vi har fået lavet. Vi er rigtig glade og stolte over det. Det er dejligt, når vi sætter et mål i bestyrelsen, og vi så rammer rigtigt. Vi har ramt skiven i den grad, siger Karsten Filsø, bestyrelsesmedlem i de kulturhistoriske museer og byrådsmedlem for SF i Holstebro Kommune.

Hovedattraktionen på Strandingsmuseet er de to engelske krigsskibe St. George og Defence, der i år 1811 sank 500 meter ud for Thorsminde. Og det er da heller ikke sidste gang, at Torben Dahl og familien lægger vejen forbi Thorsminde.

- Der er ingen tvivl om, at jeg kommer herud igen. Jeg synes, det er spændende, siger Torben Dahl.

Museet håber, at 40.000 vil købe billet i år. Det har kostet 57,5 millioner kroner at ombygge museet.

1:18
På bare to måneder har 11500 besøgt det nye strandingsmuseum St. George i Thorsminde.