Krig på skoleskemaet

Mandag var krig kommet på skemaet i Viborg.

310809_soldat_i_viborg001.jpg

Genevekonventionens artikler blev nedfældet i 1949. 60 år senere skulle eleverne på Viborg Gymnasium og HF forholde sig til artiklerne, da Røde Kors og Forsvaret havde indbød eleverne til at få et indblik i krigens love.

- Det er vigtigt at fortælle eleverne, at der er regler for krig i Afghanistan, og at vi overholder de regler, siger Peter Nielsen, der har været et halvt år i Afghanistan.

Det blev til undervisningen i konventionens artikler. En konvention der forbyder tortur, tvangsarbejde og sikrer civilbefolkningens sikkerhed.

- Nu ved jeg, at soldaterne i Afghanistan ikke bare går ud og skyder tilfældige mennesker. Det synes jeg er vigtigt at vide, så man ikke sidder herhjemme og peger fingre af militæret, siger Benjamin Møller, der er elev på Viborg Gymnasium og HF.

Dagen med Forsvaret og Røde Kors bød også på en smagsprøve på det tunge soldaterliv. En af de elever der tog udfordringen på ryggen, var Johanne Overby Drew, der fik en almindelig militær opbakning på ryggen.

- Det var meget hårdt. Jeg faldt bagover hele tiden. Jeg ville måske gerne være soldat en gang, men ikke mere, sagde en forpustet Johanne Overby Drew.

Læs mere om 60 år med konventionen hos Dansk Røde Kors.Læs konventionen på retsinformation.dk.