Kredskamp i Venstre

Venstres spidskandidat i Holstebro undrer sig over, at den tidligere borgmester Arne Lægaard bakker op om nabokredsens kandidat.

Venstrekandidaternes interne kamp om folketingsmandater tager nu til her i landsdelen.

Ifølge Altingets målinger vil der kun blive valgt fire folketingsmedlemmer for Venstre i Vestjyllands Storkeds mod seks ved sidste valg.

Inger Støjberg, Kristian Jensen og Esben Lunde Larsen betragtes som sikre, men Mads Rørvig, Kristian Pihl Lorentzen og Thomas Danielsen er blandt dem, der kan komme til at kæmpe om et enkelt mandat.

Spændingen har fået Holstebros tidligere borgmester Arne Lægaard til at bakke op om Thomas Danielsen, selv om han ikke er opstillet i Holstebrokredsen, men nabokredsen Lemvig-Struer.

- Vi skal ikke sprede stemmerne. Vi skal være sikre på, at vi får valgt nogle kandidater fra vores område. Jeg har vurderet, at Thomas Danielsen er den, der har størst chance, siger Arne Lægaard.

Hovedkandidaten i Holstebrokredsen, Marianne Bredal, understreger, at det vigtigste er at få nogle kandidater fra området valgt, men hun har svært ved at forstå timingen.

- Man kan godt undre sig noget over, at sådan en udmelding kommer lige præcis ni dage før et valg, når han nu har haft fem år til at tænke over det. Men det må stå for Arne Lægaards egen regning, siger Marianne Bredal.

Hvis Altingets målinger holder stik, vil Venstre miste 12 af partiets 47 mandater på landsplan.