Kredsformand efter Lundes exit: Det er en kæmpe overraskelse

Esben Lunde Larsen stopper som minister og stopper i Folketinget efter denne valgperiode.

Miljø- og fødevarer minister Esben Lunde Larsen har meddelt statsministeren, at han stopper som minister, efter at han har besluttet sig for at stoppe i politik efter næste folketingsvalg.

Den beslutning kommer bag på Esben Lunde Larsens kredsformand for Venstre i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor han er valgt ind.

- Det er en kæmpe overraskelse, fortæller kredsformand Bent Østergaard og tilføjer:

- Det kommer meget bag på mig. Esben Lunde Larsen ringede i eftermiddags og gav mig beskeden. Det havde jeg bestemt ikke regnet med.

Mister stærk kandidat

Esben Lunde Larsen er valgt ind i Vestjyllands Storkreds, og Bent Østergaard mener, at de i Ringkøbing-Skjern kommune kommer til at savne ham.

- Det er ærgerligt, for vi har haft en rigtig stærk kandidat herude, fortæller han.

- Det er en stor kapacitet, vi mister. Han har gjort enormt meget for Ringkøbing-Skjern Kommune, og han er virkelig en, der forstår at lave politik.

Esben Lunde Larsens politiske karriere

Tak til Midt- og Vestjylland

Hjemstavnen i Vestjylland får også en hilsen med på vejen i et Facebook-opslag, som Esben Lunde Larsen i dag har lagt op.

- En varm og hjertelig tak til mit fantastiske Venstre-bagland i Ringkøbing-Skjern Kredsen og de tusindvis af vælgere, som ved fire valg i træk har vist mig deres tillid og stemt personligt på mig. Der er næsten ikke noget større i det politiske liv, end når man mærker hjertelige opbakning og varme, som mit V-bagland og mine vælgere har vist mig, uanset hvor jeg er kommet i Midt- og Vestjylland, skriver han.

Borgmester: ELL har været vores vej ind på Borgen

Også borgmester Hans Østergaard (V) fra Ringkøbing-Skjern Kommune er overrasket over Esben Lundes exit.

- Jeg er overrasket og på sin vis også ærgerlig over det. Jeg synes, han har gjort det godt. Han er vores vej ind på Borgen, men vi har også andre folketingsmedlemmer, som er tæt på os. Under alle omstændigheder bliver det et savn for kredsen, siger borgmesteren.

Han har dog også forståelse for, at Lunde vil prøve kræfter med noget andet end Christiansborg.