Krarup: Pinlig kritik af kronprinsen

Kronprins Frederik og PET kørte to gange over den lukkede Storebæltbro for at komme til Sport 2014 i Herning. Dét har vakt stor debat. Borgmester Lars Krarup kaster sig ind i debatten med kritik af danskerne.

Krarup_0.jpg

Stormen Egon bragte lørdag vindstød op til orkanstyrke, hvilket lammede trafikken flere steder i Danmark og lukkede Storebæltsbroen.

Det betød lange ventetider, da broen blev lukket lørdag omkring klokken 14 og først åbnede klokken fire natten til søndag. Men mens flere hundrede biler blev holdt tilbage, ja så kørte landets Kronprins to gange over den lukkede bro. Og dét har sat gang i en heftig debat hele dagen.

Pinlig kritik

Hernings borgmester, Lars Krarup (V), synes, danskerne opfører sig pinligt, når de kritiserer Kronprinsens og PET's beslutning. Under overskriften "Danmark, når Danmark viser sig fra sin dårligste side" kaster han sig via sin offentlige Facebook-profil ind i debatten.

- Jeg synes kritikken er pinlig. Er der sket nogen skade? Alle kom godt og sikkert over. Ingen er kommet til skade. Ingen ridser i bilen. Ingen problemer, skriver borgmesteren på sin Facebook-profil.

Grænsende til livsfarligt

Men ifølge Sund og Bælt, selskabet bag Storebæltsbroen, var det "grænsende til livsfarligt", at køre over broen, mens den var lukket på grund af den kraftige storm Egon, der ramte Danmark i weekenden.

Og mange er da også direkte uenige med Lars Krarups opsang.

- Nej Lars. Det er ikke i orden. De må altså foregå med et godt eksempel overfor os andre. Min familie sad i stive 11 timer og ventede ved broen. Når broen er lukket, så er den lukket for ALLE. Vi har i øvrigt mange hoteller i Herning, skriver Linda Meyer fra Herning til Lars Krarup. Hendes holdning bakkes op af mange i tråden.

Enkelte bakker dog borgmesteren op. Blandt andet Lars Jespersen.

- Giver Krarup fuldstændig ret. De folk  H.K.H. er omgivet af, kan sikkert vurdere risikoen ved at passere broen bedre end Hr. Og Fru. Danmark, lyder det.

Krarup_Facebook.JPG

Kronprinsen beklager

Men både Kronprinsen og PET har kommenteret på kritikken. Og her er de ikke blege for at kalde de to ture over Storebælt for en fejl.

- Det var en forkert beslutning at tage imod muligheden for, at bilen kunne fortsætte, og det beklager kronprinsen, siger Lene Balleby.

Også Politiets Efterretningstjeneste, PET, beklager, at Kronprins Frederik efterfulgt af livvagter krydsede en lukket Storebæltsbro, og PET gennemgår nu proceduren. Det oplyser hoffet til Ritzau.

Men Lars Krarup mener, at forseelsen retfærdiggøres af Kronprins Frederiks mål med turen.

- H.K.H. Kronsprins Frederik gjorde folket ære og berigede idræts - og foreningsfolk ved hans tilstedeværelse i Boxen lørdag aften(...) H.K.H. Kronprisen repræsenterede igen danskerne og Kongehuset på bedste vis, lyder det fra Lars Krarup.