Kraftig brand på gård: - Det var voldsomt

En gårdbrand ved Kjellerup voldte onsdag aften det lokale brandvæsen problemer.

Flammerne var på vej ud gennem taget på gården, da brandvæsenet nåede frem.
Flammerne var på vej ud gennem taget på gården, da brandvæsenet nåede frem.
Foto: Peter Erfurt, 24-7news

Tre brandbiler med i alt 10 brandfolk måtte onsdag klokken 17.31 rykke ud til en gårdbrand på Mausingvej mellem Kjellerup og Silkeborg.

Det var en nabo til gården, som opdagede, at der var noget helt galt.           

- Der var en længe med halm på loftet brændte ret kraftigt. Den var lige ved at gå gennem taget, da vi ankom. Stuehuset var alvorligt truet, så vi vores førsteprioritet var at redde det først, forklarer indsatsleder hos Midtjysk Brand & Redning, Allan Riisberg.

- To ruder var sprængt i gavlen på stuehuset. Ilden havde godt fat oppe på halmloftet, og selvom laget af halm ikke var så tykt, så var der bare halm over det hele. Det var voldsomt. Tagpladerne begyndte simpelthen at sprænge, fordi varmen var så kraftig, lyder det fra indsatslederen.

Ingen kom til skade

Hverken dyr eller mennesker var i fare under branden, og der kom styr på situationen, inden stuehuset gik til i flammerne.

- Stuehuset skete der ikke noget med – udover at ruderne sprang. Så vi kunne fokusere på at få styr på halmen, som kræver lidt ekstra slukningsarbejde. Der kan let ligge en masse gløder og ulme i sådan noget halm, siger Allan Riisberg.

Brandvæsenet brugte fire timer på at få bugt med flammerne, og politiet skal i løbet af torsdagen ud for at foretage brandtekniske undersøgelser på stedet.