Kræver svar fra ministeren om Kærshovedgård

Socialdemokraten Thomas Jensen vil have Inger Støjberg til at vurdere, om man sætte et loft over antallet af beboere på Kærshovedgård.

Kærshovedgård
Foto: Arkiv

Kan man sætte en grænse for, hvor mange beboere der må være på Udrejsecenter Kærshovedgård syd for Bording?

Det vil det socialdemokratiske folketingsmedlem Thomas Jensen nu have udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg til at svare på.

- Jeg forstår godt borgernes bekymring. Derfor synes jeg også, at det er vigtigt, at vi får ministeren på banen, så hun forholder sig konkret til deres forslag. Og hvis det er sådan, at hun kan følge det, så kan vi bakke op om det. Kan hun ikke følge det, så vil vi godt have en god forklaring på hvorfor ikke, siger Thomas Jensen.

Meldingen kommer efter, at den tidligere amtsborgmester i Ringkøbing Amt, Knud Munk Nielsen, fredag i TV MIDTVEST foreslog, at man sætter et loft på max. 200 beboere på udrejsecentret.

Knud Munk Nielsen, der selv bor i nærheden af Kærshovedgård, frygter, at antallet af konflikter vil stige, hvis der kommer flere beboere på centret.

Beboerne på udrejsecentret er en blanding af afviste og kriminelle asylansøgere og udlændinge på tålt ophold.

Skriftligt svar fra ministeren

Det lykkedes lørdag ikke TV MIDTVEST at få et interview med Inger Støjberg, men i et skriftligt svar skriver hun - uden at tage konkret stilling til forslaget - at hun har stor forståelse for ønsket om et loft over antallet af beboere.

Borgmesteren Ikast-Brande Kommune, Ib Boye Lauritsen, siger, at han hele tiden har ønsket så få beboere på centret som muligt.

- Jeg håber, at man er opmærksom på, at vi er et lille samfund, og at man vil lade være med at fylde flere herud, siger han.

 

16:30
TV MIDTVEST sendte fredag dette indslag om, hvordan naboerne til Kærshovedgård er påvirket af udrejsecentret.