Kræver lange straffe for menneskehandel

Ægtepar for retten i Viborg i sag om menneskehandel og rufferi.

060213_Roed_Paere.jpg

En 46-årig mand fra Hirtshals og hans 34-årige brasilianske kone risikerer mindst fire års ubetinget fængsel, hvis de bliver dømt i den retssag om menneskehandel, rufferi og vold, som retten i Viborg tog fat på onsdag formiddag.

Ægteparret er tiltalt for bordeldrift på 18 forskellige adresser, hvoraf de otte ligger i Midt- og Vestjylland. Det drejer sig om bordeller i Skive, Foulum, Skelhøje, Ilskov, Karup, Tjele, Ejstrupholm og Sjørup.

Anklagemyndigheden vil også forsøge at få parret dømt for menneskehandel, fordi de - ifølge anklageskriftet - hentede en en portugisik og en nigeriansk kvinde til Danmark og truede dem til at arbejde på deres bordeller.

Parret er også tiltalt for grov vold mod og røveri fra en af de prostituerede.

Husleje på 1200 kroner om dagen

De to har siddet varetægtsfængslet, siden de blev anholdt i marts sidste år. Anklagemyndigheden fortalte dengang, hvordan de udenlanske prostituerede skulle betale 1200 kroner om dagen i husleje for at arbejde i parrets bordeller.

Den 46-årige mand erkendte i retten i Viborg, at han har sat nogen af nogle af de bygninger, der husede bordellerne, i stand, men han afviste, at han havde noget med driften at gøre.

En 44-årig kvinde fra Aarhus er tiltalt for medvirken i sagen - hun står til en kortere fængselsstraf, hvis hun bliver dømt.

Der er afsat syv retsdage til sagen.

 

0:05
Sagen omfatter 18 bordeller over det meste af Jylland - de otte af dem her i landsdelen