Kræver bilist varetægtsfængslet efter dødsulykke

Den 59-årige mand, der formentlig var påvirket af spiritus, bliver på grund af sine kvæstelser fremstillet in absentia.

Den 59-åriges bil kom pludselig over i den forkerte vejbane og ramte en modkørende bil.
Den 59-åriges bil kom pludselig over i den forkerte vejbane og ramte en modkørende bil.
Foto: Alarm112midtjylland

Opdateret klokken 12.08:

Dommeren ved retten i Holstebro besluttede at varetægtsfængsle den 59-årige indtil den 24. september. Den 59-årige var ikke selv til stede i retten, men blev fremstillet in absentia. Det skyldes, at han blev alvorligt kvæstet ved ulykken.

Midt- og Vestjyllands Politi vil søndag formiddag forsøge at få den 59-årige bilist fra Sydthy, der lørdag aften var involveret i en dødsulykke på Thyholm, varetægtsfængslet.

- Der er tale om formodet spirituskørsel, og omstændighederne taget i betragtning mener vi, at der er grundlag for at fremstille ham i et grundlovsforhør, siger vagtchef Anders Olesen til tvmidtvest.dk.

Den 59-årige mand er sigtet for uagtsomt manddrab og spirituskørsel og kan - hvis han bliver fundet skyldig - formentlig se frem til en længere fængselsstraf.

Ulykken skete  klokken 22.18 på Hovedvejen ved Barslev, da den 59-åriges bil pludselig kom over i den modsatte vejbane og stødte ind i en bil, der blev kørt af en 57-årig kvinde fra Vardeområdet.

Skal afhøres på sygehuset

Den 57-årige kvinde blev dræbt ved ulykken, og den 59-årige blev kørt til sygehuset i Herning med en række kvæstelser. Politiet har tidligere oplyst, at han muligvis havde nogle brud på ryggen, ligesom han havde brækket venstre fod og trykket nogle ribben.

- Vi regner med, at han på grund af sine kvæstelser bliver fremstillet in absentia. Vi er på vej ned på sygehuset for at afhøre ham nu, og så vil han i grundlovsforhøret blive repræsenteret af en advokat, siger Anders Olesen.

Hovedvejen var spærret i nogle timer efter ulykken, da bilerne og de nærmere omstændigheder skulle undersøges af en bilinspektør.

Politiet har sikret sig en blodprøve af den 59-årige mand for at kunne fastslå mængden af alkohol i hans blod. Der går formentlig et par uger, inden man får et resultat.