Kræftsyg opgav håbet om børn: I dag er hun mor til to

I 2015 blev Susanne Hansen mor til tvillinger, efter hun fik fjernet sine æggestokke. Miraklet skete takket være en forsker fra Skive.

kraeft.jpg
Foto: Karsten Mortensen

Som 23-årig fik Susanne Hansen konstateret kræft. Som konsekvens blev hendes æggestokke fjernet, og dermed forsvandt drømmen om at få børn. Men ikke alt håb var ude for Susanne, der er født og opvokset i Lemvig, men i dag er bosiddende i Aarhus.

-Jeg havde nok opgivet håbet om at få børn, da jeg blev kræftsyg. Det kan ikke lade sig gøre, når man har sådan en sygdom. Men at der blev åbnet en lille dør, vil jeg betegne som et lille håb, men jeg vidste, at det var et lille håb og nok ikke helt realistisk, siger Susanne Hansen.

Da lægerne fjernede Susanne Hansens æggestokke, gemte lægerne nemlig væv derfra. Det blev frosset ned, og ni år senere blev det opereret ind i hendes bughule med det håb, at det kunne udvikle sig til æg. Og takket være hormonbehandling fra Fertilitetsklikken på Regionshospitalet i Skive, lykkedes det Susanne Rasmussen at blive gravid som den første i verden efter nedfrysning af rask æggestokvæv.

Ikke problemfrit forløb
Da vævet igen var på plads i Susanne Hansens krop, tændtes lyset om en fremtid med børn. Det startede dog skidt, for  i flere omgange aborterede hun, men til sidst reagerede kroppen positivt. Herefter blev Susanne Rasmussen fulgt tæt af Peter Humaidan, der er ledende forsker på Fertilitetsklinikken i Skive.

- Fra jeg startede oppe hos Peter Humaidan i Skive blev jeg fulgt meget tæt. Der blev taget blodprøver hver uge og reguleret i det medicin, jeg tog for at holde mine hormontal stabile. Jeg blev sågar ringet op en lørdag, hvor Peter Humaidan sad i Dubai. Her kunne han se, at nogle af mine tal var faldet, så der skulle reguleres i min medicin.

- Jeg føler mig virkelig privilegeret over, at peter fulgte mig så tæt. Jeg følte mig virkelig tryg, når jeg vidste, at de hele tiden var opmærksomme på mig, siger Susanne Hansen.

Men det hele endte lykkeligt. Susanne Hansen er i dag mor til tvillingebrødrene, Sander og Noah, der kom til varden på en majdag i 2015.

-Jeg har altid villet have mange børn, og at jeg lige pludselig har fået mine egne er fantastisk.

Vævet blev fjernet med det samme Susanne Hansen havde født for at være sikker på, at hun ikke ville få kræft igen. 

2:36
Kræftramt kvinde er i dag mor til to efter banebrydende behandling på Fertilitetsklinikken i Skive.