Kræftrådgivning letter hverdagen

Varme, nærvær og viden er noget af det brugerne kommer for på Kræftens bekæmpelses kræft-rådgivningscentre. I dag var der åbent hus i Herning.

Raadgivning Herning_0.jpg

Varme, nærvær og viden er noget af det brugerne kommer for på Kræftens bekæmpelses kræft-rådgivningscentre.

I dag holdt de åbent hus landet over. Vi var med indenfor dørene i Herning, hvor blandt andet en mandegruppe for kræftramte mænd er et stort hit.

- Engang imellem så griner vi så meget, så hele huset det ryster, og der er også meget sort humor i det, fortæller en af mandegruppens medlemmer, Jens Allan Busch.

Gruppen letter hverdagen

For selvom de alle er kræftramte, så betyder det ikke, at det hele behøver være trist. De mødes to timer hver anden uge.

-  Dagligdagen er blevet nemmere på hjemmefronten, fordi vi snakker ud om mange ting i gruppen, fortæller Berg Krogh Jensen.

I rådgivningscentret kan man ud over forskellige grupper også komme til faste samtaler og forskellige aktiviteter sammen med andre, fortæller Charlotte Langhoff, der er leder på centret i Herning.

Kræftrådgivningscentret i Herning har forskellige terapigrupper. Blandt andet et maleværksted og en gruppe for børn og unge.

0:46

2:01
Kræftens Bekæmpelse inviterede alle interessede indenfor på deres kræftrådgivningscentre.