Kræfthunden Lille My er død

Den lille rottweilerhvalp My, som ellers var udset til at blive toptrænet til at spore kræft, afgik lørdag aften ved døden, kun fire måneder gammel.

240615Hund.jpg

Hvalpen Lille Mys ejer, Jan Vestergaard, er en del af firmaet Indicatordogs, der træner hunde i at spore kræft i urinprøver, og på det punkt var der store forventninger til Lille My, som nu er afgået ved døden. Det skriver aoh.dk.

Jan Vestergaard har flere cancerhunde i træning. To af dem er nu så trænede, at de i 98 procent af tilfældene vælger den positive kræftprøve.

- Jeg er ikke i tvivl om at vores hunde sagtens kan påvise mange af de her kræftformer. Vores store udfordring er så bare, at vi får anerkendelsen fra sundhedssystemet, sagde Jan Vestergaard til TV MIDTVEST i juni.

På dette tidspunkt var Lille My på vej til at blive endnu en af firmaets kræfthunde, som kan opsnuse prostatakræft gennem urinprøver.

En tropisk parasit

Dyrlægerne mener, at den lille hvalp har fået giardia - en tropisk parasit, der er forholdsvis smitsom, og som kommer fra afføring fra andre dyr. En parasit, som Lille My ifølge Jan Vestergaard eksempelvis kan have fået ved at drikke vandet i en regnpyt, der har været i berøring med afføring.

- De (lægerne, red.) overtog behandlingen og fik hende lagt halvvejs i koma for at holde hende fri for krampeanfaldene. Lægen bekræftede, at hun havde giargia, men at der også var noget mere alvorligt galt. Han overvejede også, om hun kunne have fået en blodprop i hjernen, fortæller Jan Vestergaard til aoh.dk.

Lørdag aften kl. 22 døde Lille My, som nu skal opduceres i København.

- Uvisheden er frustrerende. Vi vil have hende obduceret for at få vished om, hvad der er sket. Om det er en forgiftning, om det er os, der har gjort noget galt, eller om det noget genetisk, siger han til aoh.dk

Det er vigtigt for hundeejeren at slå fast, at dødsfaldet ikke skyldes parasitten. Hans to andre hunde, bullmastiffen Boss og labradoren Paco er begge blevet undersøgt, og de viser ingen symptomer. Derfor skulle det fortsat være sikkert for andre hunde at træne hos hundeinstruktøren på hans ejendom.

- Vi fortsætter med at træne vores hunde i Indicatordogs, og den foreløbige plan er, at jeg skal have en ny rottweilerhvalp, men det tager også tid at finde den helt rigtige, siger Jan Vestergaard.

Se et indslag med Lille My, da hun var ni uger gammel i juni:

2:02