Kr. Pihl: Jeg er meget lettet

Det blev den 54-årige Kristian Pihl Lorentzen, der endte med at trække det længste strå i kampen om det sidste venstremandat i Vestjyllands Storkreds.

kristian-pihl-lorentzen-venstre.jpg.jpg

- Det har været en nervepirrende dag. Men da jeg fandt ud af, at jeg var kommet ind, blev jeg meget glad og lettet, siger Kristian Pihl Lorentzen fredag eftermiddag, efter det stod klart at det blev ham, og ikke den 29-årige Mads Rørvig, der tog det sidste venstremandat i Vestjyllands Storkreds.

Presset af Pape

Kristian Pihl Lorentzen var presset af en hård konkurrence fra de konservatives formand, Søren Pape Poulsen, der også stillede op i Viborg-kredsen, hvor venstremanden er opstillet.

- Jeg vidste godt det ville blive op ad bakke, for det er hårdt at konkurrere mod en partiformand fra samme blok, så derfor prøvede at køre en meget synlig valgkamp, forklarer Kristian Pihl Lorentzen, der havde forberedt sig, hvis det skulle vise sig at han ikke blev valgt ind.

- Jeg har jo orlov som major fra Forsvaret, så der kan jeg altid vende tilbage til og det har været et arbejde, jeg har været meget glad for. Men nu glæder jeg mig til at trække i arbejdstøjet inde på Christiansborg, understreger politikeren, der er Venstres transportordfører i Folketinget.

Kristian Pihl Lorentzen har været medlem af Folketinget siden februar 2005.