Kr. Jensen vil genåbne dialog med Rusland

Den danske udenrigsminister mener, vi er nødt til at genoptage en aktiv politisk dialog med russerne. Forslaget får advarsler med på vejen fra flere sider.

Kristian Jensen i bil_0.jpg

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) vil ifølge Jyllands-Posten genskabe de politiske forbindelseslinjer mellem Danmark og Rusland.

- Den direkte dialog har været frosset ned i forhold til at have møder på forskelligt niveau. Men hvis vi skal sige til dem, hvad vi mener, er vi jo nødt til at have dem i et rum, hvor de kan lytte til os. Derfor er det min intention, at vi genoptager en aktiv dialog med Rusland, siger han til Jyllands-Posten.

Ifølge ministeren har russerne bedt om et møde på topniveau mellem landenes udenrigsministre, og det vil Kristian Jensen sige ja til.

- Selv om Rusland er en kæmpe trussel, kan vi ikke finde nogen kran, der er stor nok til at flytte den. Rusland ligger nu engang fysisk der, hvor Rusland ligger. Det betyder, at vi bliver nødt til at forholde os til det, siger Kristian Jensen, der vil drøfte en lang række emner med sin russiske kollega, Sergej Lavrov. 

Kristian Jensens kursskifte udløser klare advarsler fra tidligere udenrigsminister Martin Lidegaard (R) om at bryde sammenholdet i EU. Også Socialdemokraterne advarer ifølge Jyllands-Posten mod enegang.