Kørelærer kørt ned af elev

Ulykke på glatbanen på det køretekniske anlæg i Thisted. 19-årig elev ramte kørelærer, der blev indlagt med benbrud.

090813_Koereproeve.jpg

En 54-årig kørelærer blev fredag formiddag kørt ned på den lukkede bane på det køretekniske anlæg på Lerpyttervej i Thisted.

Vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at ulykken skete, da kørelæreren stod på glatbaneanlægget og dirigerede eleverne. Af indtil videre ukendte årsager blev han ramt af en bil, der blev kørt af en 19-årig mand.

Kørelæreren blev ifølge politiet kørt til sygehuset i Thisted med et brud på benet.

Politiet skal nu undersøge, hvordan ulykken kunne ske. Lukkede køretekniske anlæg er ikke underlagt færdselslovens regler, så politiet efterforsker i første omgang sagen som en arbejdsulykke.

Ville fjerne kegler

Den 19-årige mand, der ramte kørelæreren, har ifølge det oplyste erhvervet sig et kørekort. Han var på glatbanekursus delvist betalt af sit forsikringsselskab for at kunne opnå en lavere forsikringspræmie.

Formanden for Thy Kørelærerforening, Thomas Bruun, siger til tvmidtvest.dk, at det er yderst sjældent, at der sker ulykker på de køretekniske anlæg. Thomas Bruun fortæller, at fredagens ulykke skete, da kørelæreren skulle fjerne nogle kegler fra glatbanen. Bruun formoder derfor, at der på en eller anden måde må være sket en fejl i radio-kommunikationen mellem lærer og elev.