Kordegn anklager provst for valgcensur

En kordegn mener, at provst Kirsten Thyssen i Herning har sagt nej til, at én af de fire kandidater til bispevalget i Viborg Stift må tale ved et valgarrangement i hendes kirke. Det skyldes faren for signalforvirring, siger hun selv.

140514_domkirke.jpg

Kirsten Thyssen, der er provst og sognepræst i Gullestrup, er ikke interesseret i at se én af de andre kandidater til det forestående bispevalg ved sin kirkes valgarrangement.

- Kirsten Thyssen sagde til mig, at det ikke kunne lade sig gøre, fordi hun ikke ville lægge hus til Peter Hedegaard, fortæller Erik Nørkjær, der er kordegn i Rind-Kollund & Kølkær Sogne.

Ifølge Kirsten Thyssen er der særligt én grund til, at hun helst ikke ser Peter Hedegaard til arrangementet.

- I mit hoved er det signalforvirring, hvis vi lægger lokaler til, fordi alle og enhver ved, at jeg er stiller for Henrik Stubkjær, siger hun.

Hovedpersonen selv er skeptisk over for Kirsten Thyssens synspunkter.

- For mig, der ser det lidt på afstand, er det lidt bekymrende, fortæller Peter Hedegaard.

Valgarrangementet finder sted den 21. maj kl. 19.30.

2:13
Tonen er hård i den bispevalgkamp til Viborg Stift, der netop er skudt i gang. En kordegn fra Lind ved Herning står i dag frem med hårde beskyldninger mod en lokal provst. Ifølge kordegnen nægter provsten at lægge lokaler til vælgermøder med én af bispekandidaterne.