Kontrol-udvalg for fiskeri nedlagt

Et nyoprettet udvalg, som skulle kontrollere fiskeriet, er igen blevet nedlagt. Det vækker stor undren hos Dansk Folkepartis Ib Poulsen.

Ib Poulsen

Et udvalg, der skulle styrke den parlamentariske kontrol med fiskeriområdet, er igen blevet nedlagt. Det skete på et møde i Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg onsdag, erfarer Radio24syv fra flere kilder.

Det særlige udvalg blev oprettet i september af Dansk Folkepartis Ib Poulsen med opbakning fra et bredt flertal i Folketinget.

Det særlige fiskeriudvalg skulle gennem månedlige samråd og årlige redegørelser holde Folketinget orienteret om myndighedernes forvaltning af fiskeriområdet, der i august fik historisk hård kritik af Rigsrevisionen.

Ib Poulsen er meget ærgerlig over, at fiskeriudvalget nu er blevet nedlagt.

- Jeg er dybt forundret over det, for nu skulle vi jo lige i gang med at bruge det, siger Ib Poulsen til Radio24syv.

Kritiserer partifælle

Det er Ib Poulsens partifælle Pia Adelsteen, der er formand for Miljø- og Fødevareministeriet. Og Ib Poulsen mener selv, at han er blevet kuppet.

- Jeg anede ikke, at jeg skulle kuppes på den måde. For det er ingen hemmelighed, at det er Dansk Folkeparti, der har lagt de afgørende stemmer til at få det nedlagt, så det er selvfølgelig meget illoyalt, siger Ib Poulsen til Radio24syv.

Rigsrevisionen kritiserede Miljø- og Fødevareministeriet for, at deres kontrol med kvoter og fiskefartøjer havde været ’ikke-eksisterende’.

Kritikken betød også, at Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen fik frataget fiskeriområdet, som blev overtaget af Venstres ligestillingsminister, Karen Ellemann.

Nu mener Ib Poulsen, at Folketinget har mistet muligheden for at holde øje med genopretningen af fiskeriet. 

- For mig er fiskeri-området det vigtige, og nu er jeg så blevet frataget en af de muligheder for at følge området til dørs. Og så må vi jo nøjes med de andre redskaber vi har med skriftlige spørgsmål og den slags. Og det er jeg meget, meget ærgerlig over, siger han.

Karen Ellemann har ikke ønsket at kommentere sagen.