Kontrol til vands: Politi og hjemmeværn rykkede ud

Politi og Hjemmeværn har i weekenden kontrolleret sejlende i den vestlige del af Limfjorden. Kun få har overtrådt loven, oplyser politiet.

limfjordkontrol.jpg
Foto: Midt- og Vestjyllands Politi

Når det er jul og tid til julefrokoster, rykker politiet ud på vejen for at fange spritbilister.

Når det er sol og sommer, så rykker politiet i stedet til vands i takt med, at midt- og vestjyderne finder skibe og både frem fra deres vinterhi.

Derfor har Midt- og Vestjyllands Politi og Hjemmeværnet i de seneste dage været på vandet i den vestlige del af Limfjorden for at kontrollere landsdelens mange sejlende.

- Vi har haft kontrol både i går og i dag, og det har været en meget positiv oplevelse, fortæller vagtchefen hos Midt- og Vestjyllands Politi, Simon Skelkjær. 

Redningsveste, alkohol og forsikringspapirer

Formålet med kontrollen har været at sikre sig, at skibe og både i den vestlige del af Limfjorden overholder de gældende regler på området. Derfor har politiet tjekket sejlende for alt fra certifikater og forsikringspapirer til redningsveste og alkoholpromiller.

- Og der har i løbet af de her to dage kun været nogle få sigtelser og påtaler. Der har blandt andet været et par sager, hvor skibet eller båden ikke havde det tilstrækkelige antal redningsveste ombord, fortæller vagtchefen.