Kontrakter bliver tjekket

På baggrund af Skive-sag vælger flere håndboldspillere nu at få deres ansættelsesforhold kontrolleret.

170109_haandbold.jpg

Efter at Skive FH blev afsløret i at lave ulovlige kontrakter, har spillere fra hele landet fået deres kontrakter gennemgået af Håndbold Spiller Foreningen. Og i flere tilfælde var der noget at komme efter.

- Der er spillere som har haft nyere kontrakter til gennemsyn, og hvor der var ting, som ikke var som de skulle være. Vi har haft et eksempel med en klub der ville tegne en trænerkontrakt med en spiller, og det må vi naturligvis fraråde, siger Torben Vinther, formand for Håndboldspillerforeningen til TV/MIDT-VEST.

Tingene tog fart, da den nu forhenværende Skive-spiller Maja Torp stod frem og fortalte, at hun havde fået udbetalt penge uden om skattevæsenet - og uden at vide, at det var ulovligt.

Håndbold Spiller Foreningen har siden talt med mange nervøse spillere,  der ville have undersøgt, om deres kontrakter også var ulovlige.

- Vi er meget glade for, at Maja Torp valgte at stå frem. Det har haft en stor gavnlig effekt, siger Håndbold Spiller Foreningens formand, Torben Vinther.

Sagen fra Skive blev i går afsluttet med, at klubben fik en kraftig advarsel af Dansk Håndbold Forbunds appel-udvalg for at bringe sporten i miskredit.