Konstitueringen trækker ud i Skive

Det er en uge siden kommunalvalget, men i Skive Kommune er brikkerne endnu ikke faldet helt på plads. I aften genoptager politikerne forhandlingerne.

De er tilsyneladende enige om, at Venstres Peder Chr. Kirkegaard fortsat skal være borgmester, men ellers er resten af byrådets politik, poster og planer stadig løse i kanten. 

- Vi har brugt tiden på at være i dialog. Alle har vel interesse i at blive tilgodeset mest muligt, hvis der skal laves en bred konstituering, siger byrådsmedlem Peder Christensen (Soc.dem.) kryptisk.

I aften sætter de sig tilbage til forhandlingsbordet efter en lille uges pause, og det er på tide, at der kommer gang i forhandlingerne, hvis man spørger de lokale.

quoteFolk undrer sig lidt over, hvorfor det skal udskydes en hel uge med at komme videre. 

Erik Bech Hansen, pensionist, Skive

- Folk undrer sig lidt over, hvorfor det skal udskydes en hel uge med at komme videre. Det blev måske håndteret lidt klodset til at starte med, og det er måske årsagen til, at de har været nødt til at gå lidt i tænkeboks, siger pensionist Erik Bech Hansen fra Skive.

Den forklaring ser ud til at ramme plet blandt politikerne.

- Det var lidt tæt på, om det blev den ene eller den anden, der blev borgmester, og den ene lejr skulle nok lige sunde sig lidt bagefter, siger byrådsmedlem Preben Andersen (DF).

Den endelige konstituering skal være på plads senest 15. december.

Det er en uge siden kommunalvalget. I Skive er brikkerne endnu ikke faldt helt på plads - i aften prøver de endnu engang.