Konservative: Luk regionerne

De konservative vil have regionerne aflivet. Nu stiller de som krav, at det skal skrives ind i et nyt regeringsgrundlag.

Bent-Hansen-RM-2.jpg

Fremtiden for regionerne ser dyster ud, hvis De Konservative får indflydelse på et nyt regeringsgrundlag. De stiller som krav, at regionerne nedlægges, og at sundhedsopgaverne overgår til staten.

- I et lille land som Danmark er det ikke nødvendigt med tre administrative led. Det er for dyrt, så derfor vil vi fjerne regionerne, siger De Konservatives politiske ordfører Carina Christensen til Morgenavisen Jyllands-Posten.

To led er nok

Også det lokale folketingsmedlem for Venstre Per Bisgaard fra Aalestrup har tidligere udtrykt behov for at aflive regionerne.

- Man kan sagtens nøjes med to led - stat og kommune. Det må være det rigtige tidspunkt, at man i næste valgperiode finder en ny model, har han sagt.

Panik før lukketid

Regionernes socialdemokratiske formand Bent Hansen afviser muligheden for at nedlægge regionerne. Han kalder De Konservatives krav for "panik før lukketid", fordi de ligger lavt i meningsmålingerne.