Konservative i plakatkrig

Holstebros konservative viceborgmester der klipper partifælles valgplakater ned i Holstebro møder nu intern kritik.

251009thorsoo001.jpg

De konservative i Holstebro vil ikke have Poul Müller hængende i lygtepælene, fordi han i regionsrådet har været med til at placere et kommende stor-sygehus i Gødstrup.

Det betød at den konservative borgmesterkandidat og kandidat til regionsrådet i Holstebro, John Thorsø i går egenhændigt valgte at klippe partifællen Poul Müllers valgplakater i Holstebro ned.

Det får i dag kritikken til at regne ned over John Thorsø.

Både næstformanden for de konservative i Vestjyllands Storkreds, Peter Ruby og Jan Møller, der er formand for den Konservative Vælgerforening i Herning tager afstand fra aktionen i Holstebro.

- Jeg vil betegne den som udemokratisk og pøbelagtigt, og jeg synes ikke det er den måde vi bør opføre os overfor hinanden på i Det Konservative Folkeparti og i det danske demokrati i det hele taget, siger Jan Møller.

- Enhver valgplakat der er hængt op lovligt, den er lige så ukrænkelig som en hvilken som helst anden ejendomsret, og jeg synes at man indenfor samme parti burde kunne tale sammen om, hvad er det vi gør og hvornår gør vi det, siger Peter Ruby.

Heller ikke konservativt folketingsmedlem Per Ørum Jørgensen bifalder aktionen i Holstebro.

- Jeg kan godt forstå den frustration der er, men der er også nogle spilleregler demokratisk set og de skal selvfølgelig overholdes, siger han i dag.

Se reporter Marie Frank Mitchells interview med John Thorsø, hvor han forholder sig til kritikken fra egne rækker her