Konservativ borgmester om Pape: Aldrig oplevet noget så pinligt

Vesthimmerland Kommunes konservative borgmester er rystet over sin partiformands krav om miljø- og fødevareministerens afgang.

Knud Kristensen
Foto: Arkiv

Den konservative borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Knud Kristensen, bakker modsat sin borgmester-kollega i Viborg Kommune ikke op om Søren Pape. Tirsdag aften langer han hårdt ud efter den konservative partiformand.

- Jeg har aldrig nogensinde oplevet noget så pinligt, som det jeg har oplevet i aften, siger Knud Kristensen over en telefonforbindelse til TV 2 News.

Det sker efter, at Konservatives formand Søren Pape tirsdag aften på et pressemøde udtrykte mistillid til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen. Det betyder, at hun højst sandsynligt må forlade posten som minister. Det skyldes, at hun ifølge Søren Pape har fremvist ikke retvisende informationer over for Folketinget.

- Det har været en meget pinlig optræden, som seerne har kunnet se i deres fjernsyn i aften, siger han til TV 2 News.

- Det her kan jeg ikke acceptere. Det her er bare ikke i orden. Nu skal jeg have et møde med min byrådsgruppe i morgen, hvor vi skal have snakket det her godt og grundigt igennem. Jeg er meget oprevet, siger borgmesteren i Vesthimmerlands Kommune.

Han fortæller, at man ikke både kan støtte en landbrugspakke og på samme tid ville af med ministeren. Han understreger, at landbruget er vigtigt i kommunen, og at landbrugspakken er vigtig for at sikre planterne den nødvendige gødning.