Konkurstruede landmænd kaster hurtigere håndklædet i ringen

Der er blevet kortere vej fra tanke til handling hos de kriseramte landmænd, der går og overvejer en konkurs.

Landrug høst

I dag tager mange landmænd beslutningen om at lukke deres landbrug langt hurtigere, fremfor at trække den økonomiske pine i langdrag. Sådan lyder det fra LMO, der tilbyder rådgivning og vejledning til konkurstruede landmænd. Det skriver DR Syd.

Ifølge specialkonsulent og socialrådgiver fra LMO Solvejg Høj, så skyldes udviklingen blandt andet, at landmændene kan se, de ikke er alene om at gå konkurs.

- Når man kan se, at andre gode kollegaer, som man har respekt for, trækker stikket, så er der flere, der tænker, at man måske bare skulle komme ud af det, siger hun til DR Syd.

Den opfattelse deler Bodil Jensen, der er projektleder i Seges.

Den bedste løsning
Solvejg Høj understreger imidlertid, at beslutningen er mindst lige så smertefuld som tidligere. Forskellen er, at landmændene tidligere når til en erkendelse af, at konkursen er den bedste løsning for både økonomi og familie.

- Når konkursen er en realitet, så hører jeg fra landmændene, at de oplever en form for lettelse, siger Solvejg Høj til DR Syd,

Ifølge Seges, der blandt andet beskæftiger sig med at samle talmateriale om landbruget i Danmark, så er 133 landmænd gået konkurs i år.