Konkurs: Ingen købere til Ejsing byggegrunde

Fem attraktive byggegrunde skulle lokke flere beboere til Ejsing. Men det lykkedes aldrig at lokke én eneste ny til byen. Til gengæld har de lokale anpartshavere tabt flere hundrede tusinde kroner og selskabet bag står til at gå konkurs.

ejsing_29032014.jpg

Fem attraktive byggegrunde med søudsigt skulle lokke flere beboere til Ejsing. Det var planen, da Ejsing Lokallaug i 2006 købte jorden og fik den udstykket til byggegrunde. Men sådan gik det ikke.

- Succesen var jo at der var kommet til at ligge fem rigtig flotte huse her. Det var jo succeskriteriet. Det blev så ikke lige i den her omgang, siger den tidligere formand for Ejsing Landsbylaug ApS, Svend Ebbesen.

Lokkede med 250.000

Efter flere år uden købere, forsøgte lokallauget sidste år at få gang i salget ved at udlove en bonus til de første der ville bygge et hus på én af grundene. Alligevel bed ingen på.

- Vi ramte jo det dårligst mulige tidspunkt. Vi begyndte byggemodningen lige da krisen satte ind, siger Svend Ebbesen.

Konkurs

Nu er kassen tom, bestyrelsen har opløst sig selv, og 140 lokale anpartshavere, der i alt har investeret 400.000 kroner i grundene mister deres penge.

En af dem er Anders Risum. Han har godt nok kun investeret et mindre beløb. Men værre er det, at konkursen nu betyder, at det bliver sværere at få fremtidige projekter gennemført, frygter han.

- Det har jo kostet nogle penge, og det er der jo en bank der står for, og det ærgrer mig da gult og grønt at det kan blive op ad bakke med et andet projekt, siger Anders Risum.

Måske ikke helt spildt arbejde

Trods nederlaget har Byggelaugets tidligere bestyrelse håb for fremtiden.

- Vi håber på, selvom hele anpartskapitalen er spildt, så håber vi på at der bliver bygget allivel, og så har indsatsen jo ikke været fuldstændig forgæves, siger Svend Ebbesen.

Selskabet efterlader nu en gæld på cirka en million kroner.