Konkurrent undrer sig over Falck-ansættelser

Falck i Region Midtjylland ansætter lige nu masser af reddere. Det undrer konkurrenten i Region Syddanmark, det hollandske firmae BIOS, der lige nu selv kæmper for at få ansat folk.

Falck_-_ambulance_0.jpg

Falck i Region Midtjylland ansætter lige nu masser af reddere. Det undrer konkurrenten i Region Syddanmark, det hollandske firmae BIOS, der lige nu selv kæmper for at få ansat folk.Undrer mig over, at Falck i Midtjylland lige nu skal bruge en masse reddere.

- Jeg undrer mig over, at Falck i Midtjylland lige nu skal bruge en masse reddere, siger Morten Hansen, der er direktør i BIOS Danmark.

Hollandske BIOS vandt for 8 måneder siden licitationen i Syddanmark. Dermed overtager de i følge aftalen med regionen ambulancekørslen efter Falck fra 1. september. Men få måneder før, de overtager ansvaret endeligt, har firmaet langt fra medarbejdere nok.

Mistillid til BIOS

Det har gennem længere tid vist sig at være særdeles udfordrende for BIOS at fastholde personalet på stationerne.

- De spørgsmål vi stillede for otte måneder siden til BIOS, er de samme vi stiller i dag. Vi har ikke fået nogen svar. Det betyder jo, at vi ikke ønsker en ansættelse i BIOS, siger Claus Byskov, der er tillidsmand for redderne i Grindsted, til TV SYD.

Senest 1. juni skal BIOS have ansat 550 reddere. Indtil nu har de kun skrevet kontrakt med 41.

Samtidig ansætter konkurrenten Falck et stort antal reddere til at betjene de hidtil meget små stationer i blandt andet Brande og Tarm, der er placeret lige nord for Region Syddanmarks grænse.

Det rene vrøvl

Falck har siden 1. december sidste år ansat mindst 75 nye medarbejdere. Mange af dem får base på stationerne i Tarm og Brande. Det bekræfter Falck i Region Midtjylland i dag til TV MIDTVEST. Men her afviser man samtidig, at det har noget som helst med BIOS' situation at gøre.

- Det er det rene vrøvl. Vi ansætter der, hvor behovet er, og hvor vi har ledige pladser på stationerne, og vi kan se, at der er behov for flere reddere i vores region, siger Regionsdirektør ved Falck i Region Midtjylland, Gunnar Thykjær.

Regionerne arbejder på tværs af regionsgrænserne, når behovet opstår. Det betyder, at ambulancetjenesten hos Falck i Region Midtjylland kan komme til at varetage opgaver i Region Syddanmark.

- Hvis jeg ansatte 25 mand for meget, så ville det koste mig cirka 13 millioner kroner om året. Jeg er stensikker på, at jeg ikke var ansat som direktør, hvis jeg havde brugt 13 millioner kroner mere, end jeg skulle, så vi ansætter udelukkende ud fra et behov, siger Gunnar Thykjær, regionsdirektør i Falck i Region Midtjtylland.