Mette blev politiker ved et tilfælde: - Der blev bare helt stille i salen

30-årige Mette Kjærulff troede aldrig, hun skulle være politiker, men det lavede en konfrontation med Socialdemokraternes formand om på.

Jeg må gøre noget. Sådan tænkte Mette Kjærulff, da hun for halvandet år siden så, at Socialdemokraternes formand kom til Thy. Mette Kjærulff var egentlig på barsel, men valgte at bruge sin første friaften, siden fødslen af sine tvillinger, på at køre til Vildsund, fordi hun havde et klart budskab til Mette Frederiksen.

quoteDe havde nok ikke lige troet, at sådan en som mig ville dukke op og sige sin mening.

Mette Kjærulff

- Jeg havde brug for at sige til hende, at politikerne kunne snakke så og så meget om velfærdsteknologi og andre smarte løsninger i fremtiden, men der er altså brug for, at man tager hånd om de ansatte på plejestederne. De løber alt for stærkt og kan snart ikke holde til mere, siger Mette Kjærulff, kommunalbestyrelsesmedlem for Socialdemokraterne i Thisted Kommune. 

- Jeg har forstand på livet som småbørnsmor, siger Mette Kjærulff.

Kollerup: - Jeg så med det samme et talent

Mette Kjærulff er uddannet fysioterapeut og havde gang på gang oplevet, hvor presset personalet var i plejesektoren. Nu sad hun på Vildsund Strand til et lytte-møde arrangeret af Socialdemokratiet. Da det blev tid til spørgsmål, rejste Mette sig op.

quoteMin tanke var, at her stod et scoop foran os.

Simon Kollerup, MF, Socialdemokratiet

- Der blev bare helt stille i salen, husker jeg. Størstedelen af tilhørerne var jo socialdemokrater og ældre mennesker, og de havde nok ikke lige troet, at sådan en som mig ville dukke op og sige sin mening, siger Mette Kjærulff.

Men tilhørerne var stille af en grund. De var imponerede over den unge kvinde, og da mødet sluttede fik Mette Kjærulff ikke lov at tage hjem med det samme. Mødets vært, det lokale folketingsmedlem Simon Kollerup, greb nemlig straks fat i Mette Kjærulff og opfordrede hende til selv at gøre en forskel ved at blive socialdemokrat og stille op til kommunalvalget året efter.

- Jeg så med det samme et talent, som emmede af indignation, veltalenhed og et frygtløst mod til at tage ordet foran virkelig mange mennesker. Min tanke var, at her stod et scoop foran os, siger Simon Kollerup, der er medlem af folketinget for Socialdemokratiet. 

Der er nok at se til, når man har et liv som politiker med et fuldtidsarbejde og tre små børn ved siden af.
Der er nok at se til, når man har et liv som politiker med et fuldtidsarbejde og tre små børn ved siden af.
Foto: Majbrit Oddershede Bach, TV MIDTVEST

Fik et kanon godt valg

Efter mødet i Vildsund satte Simon Kollerup et møde op mellem Mette Kjærulff og Ulla Vestergaard, der på det tidspunkt var viceborgmester i Thisted Kommune.  Efter lidt betænkningstid besluttede Mette sig for at melde sig ind i Socialdemokratiet og stille op til kommunalvalget.

- Jeg er af den overbevisning, at hvis du vil gøre en forskel, så bliver du også selv nødt til at bane vejen. Der er ikke noget, der bliver givet til dig. Så siden mødet med Ulla har jeg deltaget i alle gruppemøder og møder i partiet, siger Mette Kjærulff.

quoteJeg er af den overbevisning, at hvis du vil gøre en forskel, så bliver du også selv nødt til at bane vejen. 

Mette Kjærulff

I dag, kun halvandet år efter at Mette Kjærulff tog mod til sig og råbte op, sidder hun nu i kommunalbestyrelsen i Thisted. Det var nemlig ikke kun tilhørerne til mødet i Vildsund, der kunne lide, hvad de hørte. Mette Kjærulff fik 859 personlige stemmer til kommunalvalget tilbage i november og sidder i kommunalbestyrelsen med det femte højeste personlige stemmeantal.

De næste fire år følger TV MIDTVEST Mette tæt i hendes politiske arbejde. Mandag har det første afsnit af programmet, De Nye Politikere, premiere. Udover Mette Kjærulff, så har den 19-årige venstremand Thomas Østergaard også sagt ja til at lade seerne få et unikt indblik i, hvordan det er at være ny og ung kommunalpolitiker. 

Se første afsnit af programmet her: