Konflikt mod busselskab optrappes

3F har bedt sine medlemmer om udeblive fra jobbet hos Vestjysk Busser

Arnbjørn Fagralett vil ikke bøje sig for 3Fs krav om at tegne overenskomst med fagforeningen
Arnbjørn Fagralett vil ikke bøje sig for 3Fs krav om at tegne overenskomst med fagforeningen

Konflikten mellem fagforbundet 3F og virksomheden Vestjysk Busser i Aulum blev i dag yderligere optrappet. Fagforbundet har bedt sine medlemmer om ikke at møde på arbejde, indtil den faglige konflikt er blevet løst.

Samtidig har Kristelig Arbejdsgiverforening, på vegne af Vestjysk Busser, bedt Arbejdsretten vurdere om 3Fs seneste faglige skridt er lovligt.

Optrapningen er den foreløbige kulmination på uenighederne mellem 3F og indehaveren af Vestjysk Busser, Arnbjørn Fagralett.  3F vil have virksomheden i Aulum til at tegne overenskomst, men det vil Asbjørn Fagralett ikke. Han mener han allerede har en overenskomst, nemlig med KRIFA.  

Indtil videre har Vestjysk Busser kørt med sygehuspatienter i Syd- og Sønderjylland. Men for få uger siden blev tonen mellem de stridende parter skærpet, da Vestjysk Busser vandt et stor udbud på kørsel med skolebørn, ældre og handicappede hos Midttrafik.

Virksomheden starter på denne kørsel 1. marts. Inden da ser 3F helst, at Arnbjørn Fagrelett får skrevet under på en overenskomst med fagforeningen. Blandt andet mener 3F, at Vestjysk Busser underbetaler sine medarbejdere.

- En af grundene til at vi gerne vi have en overenskomst med virksomheden er, at der i branchen skal være en vis løn så det ikke er den, der bliver konkurreret på. Det er det vi ser ske nu, siger Gorm Max Tommerup fra 3F i Holstebro.

Det er Arnbjørn Fagralett ikke enig i, og han er ked af at medarbejderne bliver holdt hjemme af 3F.

- Min holdning er at vi kører med den overenskomst, som er bedst for chaufførerne. Det mener jeg kristelig fagforenings er for chauffører, der kører på skæve tidspunkter, siger indehaveren af Aulum virksomheden.

Han får opbakning fra overenskomstchefen hos KRIFA, Kurt Bech.

- Når en virksomhed allerede er dækket af en overenskomst, så mener vi det burde være ulovligt at blokere for at medarbejderne kan tage på arbejde, siger Kurt Bech.

Overenskomstchefen henviser til, at Vestjysk Busser overholder den overenskomst, der er indgået med KRIFA. Derfor ser han ingen grund til at virksomheden skal tvinges over på en anden aftale.

Gorm Max Tommerup og 3F er lodret uenige. Derfor har fagforbundet iværksat blokaden, som ikke bliver ophævet før der er tegnet overenskomst og konflikten er løst.

De tre selskaber under Vestjysk Busser i Aulum har tilsammen 80 ansatte.