Konfirmander holder på pengene

Selvom de har fået adskillige tusinde kroner i gavepenge, kaster konfirmanderne ikke om sig penge, når de fejrer Blå Mandag.

blaamandag.jpg

- Jeg har brugt cirka 500 kroner, tror jeg, siger Caroline Lunding Jarnved, konfirmand, Aulum.

-Jeg har købt en jakke til 400 kroner, siger Julie Møller Jensen, konfirmand, Mejdal

- Jeg har brugt 17 kroner, tror jeg, siger Tilde Nørgaard Pedersen, konfirmand, Idum.

Det er årets største dag for Blå Mandag, og de unge fejrer dagen med masser af penge på lommen. De fejrer nemlig tiden, hvor de træder ind i de voksnes rækker, med at blive 14.000-17.000 kroner rigere ifølge Nordea. Flere forældre mener da også, at børnene skal have lov til at bruge løs af gavepengene.

- Jeg synes ungerne de får en stor oplevelse ud af det, så det er, hvad der sker. Der må jo bruges lidt penge sådan en dag, siger Mogens Fisker, forælder, Randers

- Det, synes jeg, er okay. Altså - de har jo sikker fået en masse penge i konfirmationsgave, så det, synes jeg, er helt fint, siger Helle Rosensten, forælder, Horsens.

En god forretning

Flere steder i landsdelen er der blevet arrangeret heldagsarrangementer med aktiviteter, musik og spisning for de nyudklækkede konfirmander. De koster mellem 500-600 kroner, og dertil skal man lægge yderligere indkøb i byens butikker. Det er derfor ganske attraktivt at lokke de unge mennesker til.

- Til dels vil vi selvfølgelig gerne, at de bruger pengene her. Men det handler også om, at de forhåbentlig vender tilbage for at handle i Herning fremadrettet, siger Lars Hajslund,

turistdirektør, Visit Herning

- De har jo fået fyldt depoterne godt op her i weekenden, så de har nogle penge der skal ud og bruges, siger Martin Kristensen, ejer af Funhall i Viborg.

I Danmark bliver 70 procent af de unge konfirmeret.