Konfirmand cyklede mod strømmen

I Houlkær ved Viborg blev 14-årige Sidsel Guldager Galthen i fredags konfirmeret. Hun cyklede i mere end én forstand mod strømmen af dyre, lejede biler, der som så mange andre steder i landet stod linet op udenfor kirken.

konfirmation_sidsel._0.jpg

Annelise Guldager fra Ikast er stolt af sin 14-årige niece, Sidsel Guldager Galthen. Ikke blot fordi hun blev konfirmeret fra Houlkær Kirke i fredags, men også fordi den unge konfirmand turde at gå mod strømmen.

- Der holdt så mange flotte biler udenfor kirken, der stod klar til at transportere mange af konfirmanderne hjem fra kirken. Og så stod der en tandemcykel klar til Sidsel, og jeg tænkte bare: "Yes, der er gods i den pige," siger den stolte moster i dag til TV MIDTVEST.

Annelise Guldager syntes, at niecens valg af transportmiddel var forfriskende i en tid, hvor debatten raser om, hvorvidt konfirmationsræset med store fester, dyre gaver og ekstravagante transportmidler har taget overhånd. Derfor optog hun en lille video af niecen og hendes veninde på cykeltur på vej hjem fra Houlkær Kirke.

Konfirmation_Sidsel1_0.jpg

"Det er kørt helt op"

Hanne Galthen er mor til Sidsel, og hun fortæller, at valget af transportmiddel ikke var tilfældigt.

- Vi havde sagt til hende, at vi ikke ville ud og leje en eller anden dyr bil til hende, fordi vi syntes, det er kørt helt op. Og det forstod hun godt og sagde så bare, at så ville hun gerne køre på tandem hjem fra kirken, fortæller Hanne Galthen.

Og sådan blev det. Familien lejede tandemcyklen fra Turistbureaet i Viborg. Og 14-årige Sidsel Guldager Galthen kunne derfor i mere end én forstand cykle mod strømmen på sin konfirmationsdag.

Se videoen med Sidsel Guldager Galthen her:

0:16