Kommunerne skal fyre

Kommunerne står til at miste 7.600 offentlige arbejdspladser på landsplan, viser en ny analyse. Finansministeren siger, at kommunerne skal bruge pengene smartere.

211015Kommunefyring.jpg

Flere af landsdelens borgmestre stod med store smil, da der for nyligt blev fordelt 3900 statslige arbejdspladser ud i hele landet. 413 af dem skal til det midt og vestjyske, men nu står kommunerne til at miste langt flere offentlige stillinger i de kommende år. Det skriver Politiken.

En ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhversvråd viser, at besparelserne i kommunernes økonomiaftale med regeringen kan betyde, at op til 7600 stillinger ryger i kommunerne frem mod 2019.

- Regeringen giver et indtryk af, at nu gør man en masse i forhold til provinsen. Men mens man med den ene hånd flytter statslige arbejdspladser ud, presser man med den anden hånd gennem besparelser kommunerne til at spare en masse offentlige jobs væk, så de ender med at være ringere stillet end før udflytningen, siger direktør i AE-rådet Lars Andersen til Politiken.

Brug pengene klogere

Og kommunerne skal spare, lyder det fra finansministeren.

- I år har kommunerne fået knap 240 milliarder kroner at levere service for. Ingen skal bilde mig ind, at man ikke kan gøre tingene smartere og mere effektivt, ligesom det ville undre mig, hvis alle de mange penge blev brugt optimalt, skriver Claus Hjort Frederiksen i et skriftligt svar til Politiken.

Kommunernes Landsforening har lavet en rundspørge blandt landets 98 borgmestre, her svarer 86 procent af borgmestrene, at der vil blive færre eller langt færre medarbejdere.