Kommunerne: Bevar beredskabet i Herning

I nogle år har der været store omlægninger og besparelser på vej i beredskabet. Kommunerne i Region Midtjylland frygter, at Beredskabet bliver flyttet fra Herning.

beredskabsovelse261015.jpg

I et brev til Forsvarsministeren og en lang række andre politikere i Folketinget stiller kommunerne i Region Midtjylland et stort spørgsmålstegn ved planerne om at sløjfe Beredskabscenteret i Herning.

- Vi vil gerne sige helt klart, at vi ønsker os, at Beredskabscenteret bliver liggende i Herning, siger Carsten Kissmeyer, borgmester i Ikast- Brande Kommune og næstformand i kommunernes sammenslutning i Region Midtjylland KKR Midtjylland.

Mange svære opgaver

So en del af en større sparreøvelse og omstrukturering på beredskabsområdet, har kommunerne skulle finde sammen i fællesskaber, der kan give driftsfordele. Den del er landsdelens kommuner færdige med, men nu er de nervøse for det statslige beredskab.

- Det statslige beredskab løse jo en lang række opgaver fra farlige sygdomsudbrud i dyrebesætninger til store oversvømmelse. En masse opgaver, som vi ikke bare kan løse i det kommunale beredskab, siger Carsten Kissmeyer.

Han og resten af de kommunale politikere frygter en situation, hvor der kun bliv er et stort statsligt beredskab, som så placeres på Sjælland.

- Hvis vi skal have en hurtig udrykning fra et statsligt beredskab, så er det helt til grin. Og så havner vi jo i en situation, hvor vi selv skal etablere noget mere, og det bliver jo så noget, vi skal betale, siger Carsten Kissmeyer.