Kommuner konkurrerer om at være vært for golfturnering

Lige nu er Silkeborg Kommune vært for golfturneringen, Made in Denmark. Næste år er det Vesthimmerlands tur. Et værtskab, der er rift om.

Made in Denmark
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Det er en god forretning at være vært for golfturneringen, Made in Denmark. Med 100.000 gæster giver det selvsagt noget eksponering og ekstra penge i kassen hos lokale virksomheder.

Det ved både Silkeborg Kommune, der er vært i år, og Vesthimmerlands Kommune, som næste år skal være vært.

- Den eksponering - og især hvis den er vedvarende - er noget, der betyder noget for vores udvikling, siger borgmester Per Bach Laursen (V) fra Vesthimmerlands Kommune.

Kommunen har tidligere været vært, men da Region Nordjylland skar i støtten, mistede Vesthimmerland golfturneringen. Derfor har borgmester og byrødder fundet en million mere frem for at generobre værtskabet.

Udsolgte hoteller og restauranter

Fem millioner har Silkeborg Kommune betalt for at få Made in Denmark til byen. Det kan lyde af meget, men borgmester Steen Vindum (V) forventer, at pengene bliver tjent ind igen.

- Alle vores hoteller er totalt udsolgt. Vores spisesteder inde i byen er rigtig glade - det går rigtig godt.

Foreløbigt ligger det fast, at Made in Denmark består de kommende fem år.

Mange millioner i ekstraindtjening

I 2016 gav golfturneringen en øget turismeindtægt på 62,5 millioner i Vesthimmerlands Kommune på grund af de mange ekstra besøgende. Så kommunen vil vældig gerne, at der bliver svinget med golfkøllerne i flere år frem.

- Vi har fået håndslag på, at turneringen i to af de fem år vil være i Vesthimmerland. Vi arbejder så på at komme op på et tredje år, uddyber Per Bach Laursen.

Alt i mens vil Silkeborg Kommune gerne være vært hver tredje år. Det er der opbakning til fra erhvervslivet, fastslår Steen Vindum.

2:48
Silkeborg Kommune har betalt millioner for at få golfturneringen Made In Denmark til byen, men i de her dage kigger alle golfinteressede øjne også mod Silkeborg, og turneringen skaber en masse positiv omtale for byen.