Kommuner kan spare 50 millioner

Udlicitering er vejen frem, viser en ny undersøgelse.

udlicitering.jpg

Der kan spares millioner af kroner hos kommunerne ved udlicitering. Det viser en ny undersøgelse fra Dansk Byggeri. Ifølge undersøgelsen kan de midt og vestjyske kommuner hente op mod 50 millioner kroner på at udlicitere vej og parkopgaver. En ide Holstebro Kommune allerede har fanget - kommunen er nemlig Danmarks ivrigste til at udlicitere.

- Ud over vi har tjent nogle penge gennem årene på at udlicitere, så har vi et rigtigt godt samarbejde med de firmaer, der har fået opgaverne. Og det er rigtigt vigtigt, at man har det samarbejde. Det er en slags partnerskab, forklarer formand for teknisk udvalg i Holstebro Bodil Pedersen, Soc. Dem.

Alene på snerydningen har kommunen sparet en million kroner sidste år.

Tvivler

I Ikast-Brande Kommune er man dog mere tilbageholdene over for ideen.

- Vi kunne have valgt at sige, at vi lukkede ned for entreprenør-afdelingen og går benhårdt efter at udlicitere alt. Men vi valgt at tage den politiske beslutning, at hvis vi gør det bedst og billigst i vores eget regi, så gør vi det. Man skal være opmærksom på, at hvis man udliciterer mange gode opgaver fra den virksomhed, der skal drives, så kan den ikke fungere, mener Ib Lauritsen, der er formand for teknik- og miljøudvalget i Ikast-Brande Kommune, V.

Trods denne holdning kan der ifølge Dansk Byggeri dog spares ti procent på budgetterne ved at udlicitere.

Lemvig Kommune er også en af de kommuner i Danmark, der er bedst til at udlicitere.