Kommuner i brev til Brian Mikkelsen: Vi kan misse gylden mulighed

​Ringkøbing-Skjern og Sønderborg Kommuner gør i et fælles brev til Brian Mikkelsen opmærksom på, at to store og ambitiøse turismeprojekter, kan komme i klemme.

Det går for langsomt.

I hvert fald hvis du spørger Ringkøbing-Skjern og Sønderborg Kommuner.

De har derfor valgt at sende et fælles brev til erhvervsminister Brian Mikkelsen og Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg, for at gøre opmærksomme på, at to store projekter kan komme i klemme på grund af en langsom proces med omplacering af kystnære sommerhusområder. Det skriver Ringkøbing-Skjern Kommune i en pressemeddelelse.

I Ringkøbing-Skjern Kommune drejer det sig om projektet Søndervig Feriepark. En bred politisk aftale giver nemlig kystnære kommuner mulighed for at udlægge op til 6000 nye sommerhusgrunde, under forudsætning af, at kommunerne sløjfer mindst 5000 ubebyggede sommerhusgrunde i kystnærhedszonen.

Det tager for lang tid

Kommunerne skal senest i oktober melde ind til ministeriet hvilke grunde, de gerne vil sløjfe – og hvilke de gerne vil have i stedet.

Herefter regner ministeren med at bruge et års tid på at udarbejde et landplansdirektiv – og det er det år, som Sønderborg og Ringkøbing-Skjern Kommuner mener presser dem.

- Der er tale om to store og ambitiøse projekter, som på kort tid kan bidrage mærkbart til vækst og udvikling i det vestlige og sydlige Jylland. Planerne om Søndervig Feriepark har været undervis i en årrække, og investorerne er klar nu, fortæller borgmester i Ringkøbing-Skjern, Iver Enevoldsen og uddyber:

- Hvis de skal vente indtil efteråret 2018, inden der er tilsagn om, at projektets ferieboliger kan få sommerhusstatus, så frygter vi, at investorerne falder fra – og at en gylden mulighed for vækst i turismen i vores område er forspildt, forklarer han.

De to kommuner ønsker, at der umiddelbart efter den 15. oktober bliver offentliggjort et særskilt landplansdirektiv for de to projekter.