Kommuner hæver skatten

Tre midt- og vestjyske kommuner har søgt om lov til at øge skattetrykket. Dermed kan borgerne i Lemvig, Morsø og Struer Kommune måske se frem til at spytte flere penge i kommunekassen.

Morsoe Kommune Raadhus_0.jpg

Økonomi- og Indenrigsministeriet har i dag offentliggjort en liste med de 22 kommuner, der har søgt om lov til at hæve skatteprocenten. I Midt- og Vestjylland har tre kommuner søgt om at hæve skatten. Lemvig og Struer vil hæve skatten med seks millioner, og Morsø Kommune vil hæve skatterne med 14 millioner - hvis de vel og mærke for lov. På Mors ser borgmester Lauge Larsen (S) skattestigningen som udtryk for rettidig omhu.

 - Vi er en hårdt presset kommune. Så for at skabe udvikling og nye arbejdspladser, så får vi altså brug for nogle penge. Så det vil være godt at have lidt at stå imod med, siger han.

Få sænker skatten

Selvom borgerne i 22 kommuner landet over måske kan se frem til at skulle lægge flere penge i kommunekassen, så er der fem kommuner, der vil sænke skatten. Her i landsdelen er det borgerne i Vesthimmerlands Kommune, der det kommende skal smide færre lønkroner i fællespuljen.

Har søgt om alt for meget

Regeringen har sat et loft på, at skattestigningerne i hele Danmark må beløbe sig til 250 millioner kroner. Men de 22 kommuner har søgt om at hæve skatterne med 612 millioner. Så det bliver ikke alle, der får flere skattekroner.