Kommuner forbereder sig på en hård og bekostelig vinter

I takt med at det kolde vejr har lagt sig over Danmark, bekymrer landsdelens kommuner sig om, hvorvidt de planlagte snebudgetter holder.

- Det ser ud til at, hvor vi sidste år havde en middeltemperatur på ca. 3 grader, så ser den ud til at blive ned omkring 0,5 grader i middeltemperatur, fortæller Camilla Abildgaard Kromann,
meteorolog ved DMI i Karup.
- Det ser ud til at, hvor vi sidste år havde en middeltemperatur på ca. 3 grader, så ser den ud til at blive ned omkring 0,5 grader i middeltemperatur, fortæller Camilla Abildgaard Kromann, meteorolog ved DMI i Karup.
Foto: Torben Mondrup, TV MIDTVEST

Vejene er stadig fri for sne og alt for meget salt, men nu har Kong Vinter meldt sin ankomst, og det kan blive en dyr affære for kommunerne.

Under de hårde vintre i 2010 og 2011 overskred blandt andre Viborg Kommune sit budget til snerydning og saltning med det dobbelte.  Det ændrer ikke på, at vejene skal ryddes.

- En situation med en hård vinter det er ikke en kan-opgave, det er en skal-opgave. Og det er klart, kommer der meget sne, og der er megen frost, der skal bekæmpes, vil der blive sendt nok mandskab ud.

- Så må vi se på betalingen bagefter, siger borgmester, Torsten Nielsen, Det Konservative Folkeparti, Viborg Kommune.

Også i Ringkøbing-Skjern Kommune gør de sig klar til vintrene. Her er der afsat 10 millioner kroner i teknisk udvalg til vintertjenesten.

- De seneste år, har de slået godt og vel til, så vi har lidt på kistebunden, som vi kan sætte ind, hvis det bliver en eksrem hård vinter, siger Ole Kamp, formand for Teknik- og miljøudvalget, Venstre, Ringkøbing-Skjern Kommune. 

Ifølge DMI kan de dog allerede nu begynde at forberede sig.

- Det ser ud til at, hvor vi sidste år havde en middeltemperatur på ca. 3 grader, så ser den ud til at blive ned omkring o,5 grader i middeltemperatur, fortæller Camilla Abildgaard Kromann,
meteorolog ved DMI i Karup.