Kommunen inviterede Nicolai til speeddating: Kom nu hjem

Ringkøbing-Skjern Kommune udnyttede julen til en stor charmeoffensiv over for en flok eksil-vestjyder.

Nicolai Alstrup Jørgensen er - sammen med andre unge eksil-vestjyder - eftertragtet hos virksomhederne i Ringkøbing-Skjern Kommune.
Nicolai Alstrup Jørgensen er - sammen med andre unge eksil-vestjyder - eftertragtet hos virksomhederne i Ringkøbing-Skjern Kommune.
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

Det slår aldrig fejl. Hver jul strømmer tusindvis af unge eksil midt- og vestjyder tilbage til deres barndomsby for at fejre højtiden sammen med familien.

Og hvorfor ikke udnytte den situation til at forsøge at få nogle af dem til permanent at vende tilbage?

Det var bagtanken bag en større omgang speeddating, som Ringkøbing-Skjern Kommune lørdag arrangerede sammen med det lokale erhvervsråd i forbindelse med håndboldkampen mellem Skjern og Aalborg.

160 unge vestjyder, der bor og studerer eller arbejder uden for kommunen, fik mulighed for at møde repræsentanter for Vestas og Gåsdal Bygningsindustri/Velux.

 
 
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

- Vi har erfaret, at de unge mennesker i Klub Eksilvestjyder har et stærkt ønske om at vende tilbage til området, men de er lidt bekymrede for de job- og karrieremuligheder, vi kan tilbyde i Ringkøbing-Skjern Kommune. Derfor håber vi, at de øjnene op for mulighederne. fortæller bosætningskoordinator Dorthe Frydendahl.

Og hjælper det så?

Nicolai Alstrup Jørgensen, der stammer fra Borris og studerer i Aarhus, var i hvert fald ikke afvisende over for at vende hjem engang. Til sommer er han færdig med sin bachelor i erhvervsøkonomi, men har endnu ikke besluttet, om han vil læse videre.

- Det er megafedt, at man brander sig selv på, at man gerne vil de unge og gerne vil have dem rykket tilbage. Det giver et virkelig positivt indtryk af, at der er noget at vende tilbage til, siger han.

- Så dagen i dag har ikke givet dig mindre lyst til at vende tilbage?

- Nej, bestemt ikke. Det at man bliver oplyst om nogle ting, og at ens palette af muligheder bliver udvidet, gør at man bliver sulten efter at kunne flytte tilbage igen på et tidspunkt og kunne bidrage til det område, der har givet en så meget.

2:31