Kommunen har fejlet: Afgørelse i Jacqueline-sagen er faldet

​Anoreksiramte Jacqueline Obitsø Kristensen fra Holstebro har nu fået Ankestyrelsens afgørelse for, at Holstebro Kommune handlede i strid med loven.

4:32
Anoreksiramte Jacqueline Kristensen har fået ret. Det var ikke i orden, at hun blev tvunget væk fra et botilbud på Mors

Det har været en lang sej kamp for Jacqueline Obitsø Kristensen stort set hele livet – men de seneste måneder har været ekstra hårde. Hun er ramt af anoreksi, men var indtil december i behandling på bostedet Bakkely på Mors. Et sted hun var glad for, og som hun havde succes med. Holstebro Kommune valgte dog ved nytår at flytte hende væk fra behandlingsstedet, og her tabte hun på kort tid flere kilo. Nu bliver Holstebro Kommune kritiseret af Ankestyrelsen for deres handling.

2:18
Sådan lød det tilbage i januar, da Jacqueline Kristensen og hendes pårørende frygtede for hendes liv.

Det er grotesk, at der er gået så lang tid.

"Vi finder grundlag for at kritisere kommunens sagsbehandling”, sådan står der i afgørelsen, som Jacqueline Kristensen har modtaget.

Da hun sammen med sin frivillige bisidder, Dorte Nielsen, og bostedet rettede kritik mod Holstebro Kommune, forsvarede de sig med, at de gør deres bedste:

- Det er sådan, at vi hele tiden vurderer, hvad er det bedste tilbud nu. Der må jeg fastholde, at det er det her tilbud, vi tænker, der mest matcher lige nu, sagde direktør for Personale, Social og Arbejdsmarked i Holstebro Kommune, Helle Bro.

Men ifølge Ankestyrelsen er der altså ikke taget hensyn til de behov, som anoreksipatienten har.

- Vi vil gå i dialog med Jacqueline og de pårørende om, hvad der skal være det fremtidige tilbud, siger Helle Bro efter afgørelsen. 

Ingen pladser tilbage

Jacqueline Kristensen har med afgørelsen fået ret til at være på Bakkely, men det kommer for sent.

- Det er da dejligt at vide, men nu er det for sent. Jeg føler ikke, at jeg kan bruge det til noget. Det er grotesk, at der er gået så lang tid, lyder det fra Jacqueline Kristensen

Én ting er, at Jacqueline ikke har overskud til endnu engang at flytte, men en anden ting er, at der fysisk ikke er mulighed for, at hun kan få en plads på Mors. Der er lige nu tre på venteliste foran Jacqueline. 

Jacqueline Kristensen er på nuværende tidspunkt indlagt i Herning. Hun vejer nu 40 kilo, men hun har efter eget udsagn stadig lang vej igen. 

2:16
Holstebros beslutning om at hjemtage anoreksipatient fra behandling blev tilbage i januar kritiseret af ekspert og familie.