Kommunekamp om arbejdspladser

Landets kommuner er gået igang med det helt store lobbyarbejde, for at sikre sig de statslige arbejdspladser der skal flyttes væk fra København.

udflytningskatringkob.jpg

Mange af landets kommuner har pludseligt fået travlt, de øjner muligheden for at sikre sig nogen af de statslige arbejdspladser, som regeringen planlægger at udflytte fra København. Det skriver Jyllands-Posten søndag.

Ringkøbing-Skjern er én af de kommuner, der er i fuldt gang med at gøre sig til overfor regeringens centrale ministre. Kommunen vil ifølge Jyllands-Posten have flere medarbejdere til Skats Betalingscenter. Betalingscentret blev udflyttet i 2007, da VK-regeringen senest var ved magten.

Siden er antallet af medarbejdere fraldet fra 270 til 170, og derfor mener kommunen, at der er masser af plads til flere statslige ansatte.

Ringkøbing-Skjern Kommune vil også have flere af Naturstyrelsens medarbejdere til kommunen, hvor man huser en overvågningsenhed. Her er der 18 ansatte, men det er reduceret fra 56.

Store forventninger

Steffen Damsgaard (V) fra Lemvig er formand for Landdistrikternes Fællesråd. Han har store forventninger til udflytningerne.

- Vi vil gerne påvirke regeringens arbejde og sørge for, at der bliver opstillet ambitiøse mål. Ellers bliver vi skuffede, siger han til Jyllands-Posten.